fbpx Algraprint gepersonaliseerde kalenders | Trivali - webdesign Lochristi

Sluit menu

Menu

Algraprint

Algraprint inspiratiesite

  • Website in Wordpress met Woocommerce
  • Tweetalig Nederlands en Frans
  • Uitgebreid offerteformulier op maat met opslaan van persoonsgegevens in de browser
  • Advies over customer journey en optimale bezoekerspaden
  • Wij verzorgden invoer van basisteksten & importeren van bestaande foto's
  • Ontwikkeling op maat
  • Blijvende ondersteuning na livegang

Algraprint: Woocommerce inspiratiesite

Inspiratieshop in Wordpress Woocommerce

Familiale drukkerij De Sonville vroeg ons om een inspiratiesite te bouwen voor hun kalender-divisie. De website dienst als inspiratiebron waar bezoekers informatie kunnen vinden over de beschikbare kalenders, de mogelijkheden enz ... Het is geen webshop dus er kan online niet besteld worden, maar er kunnen wel offertes opgevraagd worden. De klant vult het formulier in en dit wordt doorgestuurd naar De Sonville voor verdere verwerking.

Plan van aanpak

Na een eerste intakegesprek met de klant werd besloten om de inspiratieshop op te bouwen met Wordpress en Woocommerce met een aangekocht design. We selecteerden enkele templates en adviseerden de klant over de mogelijkheden en op welke manier we de bezoeker het beste konden adviseren en leiden naar de juiste kalender. Er werd gekozen voor twee mogelijke ingangen:

  • De kalenders worden - zoals de papieren catalogus - opgedeeld in categorieën (3-maand, hangkalenders, bureaukalenders, etc ...) waarna de prospect op een overzichtspagina met desbetreffende kalenders uitkomt.
  • De prospect gaat aan de hand van een Faceted Search met een aantal filters (aantal maanden per blad, plaatsing, met of zonder foto's, ...) filteren tot hij één of meerdere kalenders vindt die aan zijn eisen voldoet.

Op de detailpagina krijgt men een beschrijving en uitgebreide technische informatie alsook enkele voorbeelden van de desbetreffende kalender te zien. Aangezien het om een inspiratiesite gaat, en niet om een webshop pur sang moet de bezoeker hier een uitgebreid offerteformulier invullen waarna hij een persoonlijke offerte ontvangt. Handig is ook dat de ingevulde persoonsgegevens opgeslagen worden zodat bij een tweede offerte-aanvraag deze gegevens niet opnieuw ingegeven moeten worden.

Vertrouwen wekken en lokaal verkopen

Aangezien er concurrentie is van online drukkerijen was het zaak om vertrouwen te wekken en aan te tonen dat Algraprint een betrouwbare en kwaliteitsvolle drukpartner is. Daarom werd bewust gekozen om de contactgegevens prominent bovenaan de website te plaatsen: het adres, de openingsuren en zelfs een rechtstreeks telefoonnummer moeten prospecten overhalen om voor Algraprint te kiezen.

Is de klant nog niet overtuigd, dan staan op de homepage nog 5 goedgekozen redenen om voor Algraprint te kiezen: kwaliteit, snelheid, maatwerk, flexibiliteit en een gedreven team ontwerpers die van het logo een afgewerkt resultaat kunnen maken. Geen geknoei met online tools dus!