Blog

Nieuwe btw-nummers in België: pas uw webshop aan en vermijd foutmeldingen

Deel deze pagina
BTW-nummer aanpassen be1
De Belgische ondernemings- en btw-nummers zijn sinds kort aangepast. Zijn alle invulvelden op uw website mee aangepast? Zijn er zeker geen foutmeldingen? Willen wij eens kijken voor u? Graag!

BTW-nummers veranderen van “BE0” naar “BE1”

Recentelijk heeft België een belangrijke wijziging doorgevoerd in de structuur van btw-nummers. Voorheen begonnen Belgische btw-nummers met “BE0”, maar omdat de beschikbare combinaties van negen cijfers uitgeput zijn, starten nieuwe btw-nummers vanaf nu met “BE1”. 

U denkt misschien dat dit geen implicatie heeft voor uw bedrijf, maar niets is minder waar… Als u online actief bent en er ergens op uw webshop een btw-nummer verwerkt wordt, kan u best een aantal aanpassingen doorvoeren. Het zou wel eens kunnen dat klanten niet kunnen bestellen als ze hun btw-nummer niet kunnen ingeven en dit kan leiden tot een verlies van omzet! Neem uw website onder handen, of laat het ons voor u doen en vermijd foutmeldingen en omzetverlies!

blank

Hoe kan Trivali u helpen?!

Weet u niet of deze nieuwe regelgeving een impact heeft op uw webshop? Laat ons een kijkje nemen en indien nodig ineens alle aanpassingen doorvoeren om uw webshop snel en foutloos te laten werken.

Welke stappen ondernemen we?

Analyse van uw validatieprocessen

We kijken na op uw webshop waar er btw-nummers worden ingevoerd en welk validatieproces hieraan vast hangt.

Update van uw validatiepatronen

We passen de validatieregels voor btw-nummers aan op uw webshop, zodat zowel oude nummers (beginnend met “BE0”) als nieuwe nummers (beginnend met “BE1”) geaccepteerd worden.

Controle van de back-end systemen

We zorgen ervoor dat uw backend-systemen in Drupal en WordPress compatibel zijn met de nieuwe nummerstructuur en dat ze correct omgaan met zowel oude als nieuwe btw-nummers.

Test en finale controle

Als laatste voeren we uitgebreide tests uit om te zorgen dat alle formulieren en functies op uw webshop goed werken en niet zorgen voor foutmeldingen.

 

Vraagt dit veel werk?

Voor onze bestaande klanten rekenen we ± 3 à 4u werk voor voor de analyse van uw website en het aanpassen van de validatieprocessen. Dit wordt aangerekend aan het geldende regietarief.

Nog geen klant? Neem dan even contact op voor een offerte op maat.

 

Meer weten over deze regels?

Plan je inspiratiegesprek van een half uurtje met Kristof! 🧑‍💻 Hij brengt je helemaal up-to-speed met de juiste info.

blank

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.